【优质卷】2023佛山二模·英语试题(附评分标准和参考答案)可下载

2022~2023学年佛山市普通高中高三教学质量检测(二)

英语2023.4

本试卷满分120分,考试用时120分钟。

注意事项:

1.答卷前,考生务必用黑色钢笔或签字笔将自己的姓名和考生号填写在答题卡上。将条形码横贴在答题卡右上角“条形码粘贴处”。因笔试不考听力,选择题从第二部分的“阅读”开始,试题序号从“21”开始。

2.作答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。

第二部分阅读(共两节,满分50分)

第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

A

Some China Podcasts(播客)to Listen to

Whether you're an old-timer or a newcomer to China, there’s always more to learn about this awesome country. To help in your never-ending thirst for knowledge, we’ve rounded up some most entertaining China-focused podcasts that hit on everything from history to business, to dating and beyond.

Tech Buzz China by Pandaily

Tech Buzz China by Pandaily is a technology podcast about China's innovations. It's co-hosted by Rui Ma and Ying Lu,who are both seasoned China-watchers with years of experience working in the technology space in the country.They share and discuss the most important tech news from China every week.

The China History Podcast

Started in 2010,Laszlo Montgomery presents topics that cover 5,000 years of Chinese history and culture.The show has a lot of unknown and interesting history lessons that help provide more color as to why China is the way it is.Topics like the history of Tang poetry,or the Hokkien people are analyzed and explored.

China Untold

The China Untold podcast is a program that aims to introduce listeners to lesser-known stories from the Middle Kingdom.From urban tales and extinct religions to China's role in the exploration of space, this podcast,hosted by Matt Bossons,is your essential guide t the unusual and wonderful aspects of the world's most highly populated nation.

The Wasai Show

The Wasai Show is hosted by Neto Trevino from Mexico and Alice He who is local Chinese. In each episode,stories are collected from listeners about a topic and shared in a funny way by both comedians. The first half of the show is presented in English, followed by a Chinese section.

21.Who are the podcasts intended for?

A.Foreigners in China.

B.Chinese historians.

C.Technology enthusiasts.

D.Podcast hosts in China.

C.Technology enthusiasts.

22.Which podcast may talk about ancient poems?

A.Tech Buzz China by Pandaily

C.China Untold

B.The China History Podcast

D.The Wasai Show

23.What is the format of The Wasai Show?

A.A talk show about local Chinese life.

B.A single host discussing various topics.

C.Two hosts sharing stories from listeners.

D. Interviews with experts on Chinese culture.

B

Abandoned outside an orphanage(孤儿院)as a baby and adopted at the age of three by a family in the Netherlands,16-year-old model Abbing has become known around the world, as a model who has appeared in fashion magazines-but also as an inspiring representative of the albino(白化病人)community.

When it comes to modelling, Abbing has found her difference more of a blessing: she is represented by the Zebedee Talent agency, which aims to make people who have disabilities more visible in the world of fashion.

“I want to help people to see that being different is good,and definitely not some curse(诅咒),as they believe in countries like Tanzania and Malawi,"said Abbing.“Some companies try to include models who are different,but sometimes for the wrong reason,because they want to say:'Hey,look at us! We are also including people with differences or people of different color'."

But Abbing welcomes what she sees as a shift.People now want to learn about and accept differences. “They should alsotalk with people with differences directly,ask them questions and listen to what they have to say,”she urged.

When not in front of the camera,Abbing loves climbing and swimming, and used to love competitive sports.It's important for her to focus on what is possible,rather than what isn't.“ At school,teachers tend to look at the things you cannot do.I really didn't like that,although they meant well.I would rather they had focused on the things I can do instead."

Abbing loves the world of travel and meeting new people,which her modelling has opened up, and particularly working with artists and on artistic projects.The teen also pours her creativity into decoration artwork.“Because I see the world from a different angle, my artwork turns out a little different as well,”she said.

24.What is one reason for Abbing's being chosen by Zebedee?

A.Her physical disability.

B.Her youthful appearance.

C.Her success in the fashion world.

D.Her fame in the albino community.

25.What does Abbing think of some companies hiring disabled models?

A.A social conflict.

B.A positive change.

C.An act of showing off.

D.A product advertisement.

26.Which of the following best describes Abbing?

A.Creative and honest.

B.Optimistic and patient.

C.Courageous and outgoing.

D.Athletic and humorous.

27.What message does Abbing's story convey?

A.Everyone is born equal.

B.Judge not by appearances.

C.Love makes the world go around.

D.You are beautiful the way you are.

C

As a junior economics reporter, I was once given an assignment which made me panic. I was asked to write a story about an economic concept I didn't really understand. No one else from my team was around. Searching online left me more confused. Just then, Martin Wolf, the chief economics commentator(评论员)in my company,walked past my desk. I took a deep breath and asked him. He explained it well in a few sentences and my problem was unexpectedly solved.

Ever since then, I have been a big believer in asking “stupid" questions, by which I mean questions that you fear make you look stupid. But I'm worriedthis is a dying art. Professor Arvind Narayanan once told me that his students were always worrying their questions might be silly, which made the vast majority of his students tend to keep silent in lectures no matter how he encouraged them, even when they were still filled with confusion.

Fear of asking "stupid" questions can lead you to pretend you know more than you do, which also makes you more likely to believe whatever others say. One study published in 2021 asked participants to rank their knowledge of a set of terms on a five-point scale from “never heard of it" to "know it well, understand the concept".Some of the terms were real;others were fake(伪造的).The study found that people who were more willing to pretend they know something well were more likely to fall for nonsense of others.

I know not everyone is lucky enough to have a Martin Wolf wandering past their desk. But trust me, a journalist who asks questions for a living: most people really don't mind being asked something "stupid". If they do, it is probably because they don't really understand it themselves, or they have something to hide. In that sense, you learn something useful either way.

28.Why does the author mention her encounter with Martin?

A.To describe a journalist's work pressure.

B.To show the benefits of asking questions.

C.To present the best way to solve problems.

D.To introduce an economics reporter's routine.

29.What does the author mean by saying "this is a dying art"?

A.Fewer people tend to raise questions.

B.Few valuable questions are put forward.

C.People don't know how to ask questions properly.

D.People don't feel ashamed of asking silly questions.

30.What does the 2021 study suggest?

A.People usually pretend to be knowledgeable.

B.Fake and real concepts are hard to distinguish.

C.People shouldn't believe others' words too quickly.

D.Fear of asking questions leads to bad consequences.

31.Which section of a website is this text most likely from?

A.Technology.

B.Opinion.

C.Friendship.

D.Culture.

D

Do you remember when Nelson Mandela died? In the 1980s? In the 1990s? The answer is in 2013. The political figure was in prison from 1964 to 1990 before receiving the Nobel Peace Prize in 1993 and being elected president in 1994. However, many people incorrectly remember him dying in prison in the 1980s,which is how the Mandela effect gets its name.

The Mandela effect is a phenomenon where a large number of people believe something happened, when in reality, it did not. For example, many people misremember details such as the color of a snack packet or the name of a TV show. A 2020 memory study found that 76% of adults made at least one detectable error when asked to recall information, demonstrating that memory is not accurate.

“The Mandela effect seems to be closely related to a number of well-known memory phenomena," said Tim Hollins,a professor of experimental psychology at the University of Plymouth in the U.K.He named three similar types of memory-related phenomena: “false memory,” which is the creation of a memory that didn't happen;“source-memory errors,”which is when someone forgets the true source of a memory;and “imagination inflation(膨胀),”which is the tendency to believe something is real when it is often or vividly imagined.

However,Hollins believes the phenomenon that is most closely connected to the Mandela effect is that of “gist memory,” which is when someone has a general idea of something but can't necessarily remember the specifics.A common example relates to the monkey called Curious George,a children's book character that first appeared in the 1940s, and his lack of a tail.

“Remembering Curious George as having a tail just reflects the fact that most monkeys have tails,” Hollins said. “If you just remember the gist-it's a monkey-why wouldn't you remember him having a tail?”

32.What contributes to the name of the Mandela effect?

A.Mandela passed away in the prison.

B.Mandela received the Nobel Peace Prize.

C.Mandela's death was wrongly remembered.

D.Mandela's political ideas were well-received.

33.What does Paragraph 3 mainly talk about?

A.Experiments related to memory phenomena.

B.Psychological causes for the Mandela effect.

C.Memory problems leading to the Mandela effect.

D.Scientific explanation of memory-related problems.

34.What can we learn about our memory from the text?

A.It is not as reliable as we think.

B.It can be improved through efforts.

C.Memories of details do not last long.

D.Imagination helps strengthen memory.

35.Which is a phenomenon of "gist memory" according to the text?

A.Imagining something that didn't exist.

B.Recalling every word of a conversation.

C.Just preserving the memory of pleasant things.

D.Remembering only key features of something.

第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)

阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Wonderful views from the mountains, breath-taking places waiting to explore, fresh air, as well as all the special health benefits, are the main rewards of mountain hiking.36

You need to train your lower body muscles, anytime and anywhere. Strong legs and core muscles will improve your balance and help you hike longer. Focus on your lower body strength and on your cardiovascular(心血管的)workout.37You really can train anywhere:use your backyard,living room, or bedroom to keep your body ready for the true conditions in the mountains.

You will need a stronger back. Who's going to carry your backpack?38So we are quite sure what the true answer is. Develop back-muscles with exercises like V-ups, deadlifts, diver push-ups, and exercise named"mountain climbers":Start in a traditional plank(平板支撑)position and then bring your knee forward under your chest. You will start to feel your abs(腹肌)for sue,too.

39Even Rome wasn't built in a day so give yourself the pleasure to enjoy discovering what your body is capable of! All the perfect benefits will improve your blood pressure and blood sugar levels, helping you strengthen your core, and even help you control your weight as an additional benefit.40Just don't forget to stretch after each training.

Please remember that your training for mountain hiking should be combined with real hiking. And don't miss the other clues on what to do for mountaineering training!

A.Give yourself and your body time to prepare.

B.And don't rely just on gyms or other similar areas.

C.Your balance will also get better and better over time.

D.However, there is always hidden danger in the mountains.

E.Try to combine muscle training with your indoor exercise.

F.However,it is of great significance to get prepared physically.

G.In the mountains, everyone should firstly be responsible for their own essentials.

第三部分语言运用(共两节,满分30分)

第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)

阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

On August 26,2022,Wendy Cocker, a registered nurse, sat down with her 4-year-old son Monty and taught him how to make a(n)41call.Cocker has suffered seizure(癫痫)for a long time,and she wanted to42that Monty knew what to do if she had a sudden43in his presence. She took him through the44to make the call. The next day, Cocker wasn't feeling too well, and as she tried to45her husband on the phone, her body went into full seizure in front of Monty.

Monty46at once, using his new skill to call the medical staff. During the call, Monty told the operator briefly and47,“Mummy fell over.” He was48and just followed all the49that he had been told. And the medical staff50figured out that his mum may have had a seizure.

Later, Monty was awarded a special certificate of appreciation. One of the medical staff said she was51to teach her own children the52skill and she thought about breaking down the learning process into specific steps for them.

As the 4-year-old Monty's53becomes known, it’s a great54to parents to teach their children simple actions that will save a life. They, too, might at least become a(n)55hero like Monty.

41. A. emergency

B. information

C. personal

D. local

42. A. prove

B. ensure

C. pretend

D. believe

43. A. change

B. death

C, cry

D. attack

44. A.steps

B. difficulties

C. notes

D. numbers

45. A. warn

B, convince

C. reach

D. consult

46. A. screamed

B. appeared

C. searched

D. responded

47.A. clearly

B. confidently

C. frankly

D. repeatedly

48. A. calm

B. brave

C. hesitant

D. proud

49. A. examples

B. instructions

C. rules

D. suggestions

50. A. fortunately

B. eventually

C. amazingly

D. suddenly

51. A. advised

B. ordered

C. inspired

D. assigned

52. A. special

B. same

C. professional

D. social

53. A. progress

B. courage

C. condition

D. story

54. A. reward

B. comfort

C. reminder

D. challenge

55. A. popular

B. classic

C. ordinary

D. national

第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Despite its rapid industrialization, there are still some corners in China that have maintained its original color.

Ancient towns and villages in China are places56traditions are well preserved in terms of architecture, lifestyle and folk customs. All of these can be found in Huangyao Ancient Town, one of the most-visited tourist57(spot)in Guangxi Zhuang Autonomous Region.

58(cover) an area of 3.6 square kilometers, Huangyao has a history of nearly 1,000 years59its origins dating back to the Song Dynasty. People60(carry) on traditional festivals and customs here for hundreds of years up to now. During Chinese Lunar New Year, over 20 traditional performances61(hold),including the dragon dance and suona horn show. On July 14 in the Chinese lunar calendar, residents often come to the riverbank and put lanterns into the river62(celebrate) Zhongyuan Jie, the Hungry Ghost Festival.

Black soybean is often added to its local food to create an63(extreme) distinctive flavor. When you visit, Huangyao tofu is64must-try local dish as it is sold only in this town.

It usually takes a day or two to tour around the old town due to its small size, but you can always stay65(long)to experience more of its local hospitality and culture.

第四部分写作(共两节,满分40分)

第一节(满分15分)

假定你是李华,你的英国笔友Alex已被香港大学录取。请你写邮件祝贺Alex,并请教如何申请入读香港大学。

注意:

1.写作词数应为80左右:

2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

第二节(满分25分)

阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

Alice and her family went on a camping trip along the seaside. Upon arrival, Dad called for a meeting. He announced, “There are lots of jobs to be done. It’s no fun on holiday if Mum and I do all the work, so I come up with this pocket money chart. In this way, everyone has to do something, and you must do your own job every day! If you do your jobs well, you get some extra pocket money!”

Looking at the chart,which had their names on it next to a list of jobs,the kids frowned(皱眉)at the idea. Unwillingly, they began to do their jobs. Alice washed up the dishes. Mike, the youngest brother, dried the dishes. Jeff, Alice's twin brother, took their dog for a walk.

The next day they went to the beach. After playing some time in the sea, they went to look for shells along the beach. Suddenly, Alice found a strange-looking rock. She picked it up and showed it to Dad. “You’ve found a fossil(化石)!It was once a shellfish and has turned into a rock after millions of years!”Dad said happily. Greatly inspired, Alice continued her search, determined to find a better one, but she failed. Darkness fell, and Alice had to head back to the campsite with her family in disappointment. On the way back they stopped at a shop, where Alice spotted some amazing fossils! But soon she found they were too expensive!

Back at the camp, Alice was still thinking of the amazing fossils in the shop. Suddenly an idea occurred to her, “I’ll do everyone's jobs and then I can get all the extra pocket money to buy a fossil!" The next morning, Alice offered to dry the dishes and walk the dog, which greatly pleased Mike and Jeff. But things didn't go as Alice planned.

注意:

1.续写词数应为150左右;

2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

When Dad saw Alice walking the dog, he was confused.

Later that morning, Mike and Jeff approached Alice when they found she was unhappy.

英语答案与评分标准

第一部分(共20小题,每小题2.5分)

21 A 22 B 23 C 24 A 25 B 26 C 27 D 28 B 29 A 30 D 31 B 32 C 33 C 34 A 35 D 36 F 37 B 38 G 39 A 40 C

第二部分第一节:(共15小题,每小题1分)

41 A 42 B 43 D 44 A 46 D 47 A 48 A 49 B 50 B 51 C 52 B 53 D 54 C

第二节:(共10小题,每小题1.545 C 55 C分)56 where/whose 57 spots 58 Covering 59 with 60 have carried 61 are held 62 to celebrate 63 extremely 64 a 65 longer

第三部分第一节(满分15分)

一、参考范文:

Dear Alex, I’m thrilled to hear that you've been accepted into the University of Hong Kong! Congratulations on this wonderful achievement! I am so proud of you and I know how hard you have worked to make it happen.

Meanwhile, I was wondering if you could share some insights on how you went about applying to the university. I'm interested in knowing more about the process since I’m thinking about the possibility of studying there. Any tips or advice you could offer would be greatly appreciated.

I hope that you’re excited for this new adventure and I wish you all the best for your studies in Hong Kong. Please keep in touch and let me know how everything is going.

Best regards,

Li Hua

二、评分原则

1.本题总分为15分,按五个档次进行评分。

2.评分时,应主要从内容组织、词汇语法和篇章结构三个方面考虑,具体为:

(1)对内容要点的覆盖情况以及表述的清楚程度和合理性;

(2)使用词汇和语法结构的准确性、恰当性和多样性;

(3)上下文的衔接和全文的连贯性。

3.评分时,先根据作答的整体情况初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来综合衡 量,确定或调整档次,最后给分。

4.评分时还应注意:

(1)单词拼写和标点符号是写作规范的重要方面,评分时应视其对交际的影响程度予以 考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。

(2)书写较差以致影响交际的,将分数降低一个档次。

三、内容要点

1.祝贺辞(祝贺、努力得到回报等),展望Alex未来生活;

2.询问申请方法,说明咨询原因。

四、各档次的给分范围和要求

第五档(13 - 15分):能与明全部要点;语言基本无误;行文连贯,表达清楚;

第四档(10 - 12分):能写明全部或绝大部分要点;语言有少量错误;行文不够连贯,表达 基本清楚;

第三档(7 - 9分):能写明基本要点;语言虽有较多借误,但能基本达意;

第二档(4 - 6分):能写出部分要点,语言错误多,影响意思表达;

第一档(1 - 3分):只能写出一两个要点;语言错误很多,只有个别句子正确

第二节(满分25分)一

、参考范文

Paragraph 1:

When Dad saw Alice walking the dog, he was confused.Obviously, he was not happy about this. When Alice came back, Dad asked why she was doing Jeff’s jobs. Alice stuttered, “I....I just want to earn all the extra pocket money to buy that fossil in the shop.” “I’m sorry, Alice, I’m afraid you can’t. You all have to do the jobs --not just you. The point is that we share the jobs.” Dad said. Hearing what Dad said, Alice was taken hold of by a surge of disappointment mixed with sadness. She thought it was unfair that Dad just ignored her hard work.

Paragraph 2:

Later that morning, Mike and Jeff approached Alice when they found she was unhappy.They presented a small box and urged her to open it. Alice had no idea what was going on, but seeing her two brothers’ eyes twinkling with eagerness, she opened it. The moment she saw what was inside, Alice jumped up with joy. It was her brothers’ extra pocket money, with which she could afford one of the fossils she dreamed about! She threw her arms around her brothers, tears welling up in her eyes. Jeff said, “Dad told us your plan.” It dawned on Alice that Dad was trying to tell her that rules are rules but love between family members never fails.

二、评分原则

1.本题总分为25分,按五个档次进行评分。

2.评分时,应主要从内容、语言表达和篇章结构三个方面考虑,具体为:

(1)续写内容的质量、完整性以及与原文情境的融洽度;

(2)所使用词汇和语法结构的准确性、恰当性和多样性;

(3)上下文的衔接和全文的连贯性。

3.评分时,应先根据作答的整体情况确定其所属的档次,然后以该档次的要求来综合衡 量,确定或调整档次,最后给分。

4.评分时还应注意:

(1)词数少于120的,酌情扣分;

(2)书写较差以致影响交际的,酌情扣分;

(3)单词拼写和标点符号是写作规范的重要方面,评分时应视其对交际的影响程度予以 考虑,英、美拼写及词汇用法均可接受。

三、各档次的给分范围和要求

档次描述
第五档(21–25分)

— 创造了丰富、合理的内容,富有逻辑性,续写完整,与原文情境融洽度高;

—使用了多样且恰当的词汇和语法结构,表达流畅,语言错误很少,且完全不影响理解;

—自然有效地使用了段落间、语句间衔接手段,全文结构清晰,前后呼应,意义连贯。

第四档(16–20分)

— 创造了比较丰富、合理的内容,比较有逻辑性,续写比较完整,与原文情境融洽度较高;

—使用了比较多样且恰当的词汇和语法结构,表达比较流畅,有个别错误,但不影响理解;

—比较有效地使用了语句间衔接手段,全文结构比较清晰,意义比较连贯

第三档(11—15分)

— 创造了基本合理且完整的内容,有一定的逻辑性,续写基本完整,与原文情境基本相关;

—使用了比较恰当的词汇,语法结构简单,表达方式不够多样性,有部分语言错误和不恰当 之处,个别部分影响理解;

—使用了部分语句间衔接手段,全文结构基本清晰,意义基本连贯。

第二档(6—10分)

— 内容和逻辑上有一些重大问题,续写不够完整,与原文有一定程度脱节;

—所用的词汇有限,语法结构单调,错误较多且比较低级,影响理解;

—未能有效地使用语句间衔接手段,全文结构不够清晰,意义欠连贯。

第一档(1—5分)

— 内容和逻辑上有较多重大问题,或有部分内容抄自原文,续写不完整,与原文情境基本脱 节;

—所使用的词汇非常有限,语法结构单调,错误极多,严重影响理;

—几乎没有使用语句间衔接手段,全文结构不清晰,意义不连贯。

(0分)

— 未作答;所写内容太少或无法看清以致无法评判

—所写内容全部抄自原文或与题目要求完全不相关。

点赞(0) 打赏

评论列表 共有 0 条评论

暂无评论

热门产品

云南经贸外事职业学院成人高等教育2023年第2学期期末试卷《市场营销学》A卷及参考答案|云南经贸外事职业学院,市场营销学,市场营销学答案,云南,经贸,外事,职业,学院,成人,高等,教育,2023,年第,学期,期末,试卷,市场,营销学,a卷及,参考,答案
云南经贸外事职业学院成人高等教育2023年第2学期期末试卷《市场营销学》A卷及参考答案
河北省高职单招职业适应性测试模拟试卷 (第九大类)|高职单招职业适应性测试模拟试卷,河北省,高职,单招,职业,适应性,测试,模拟试卷,第九,大类
河北省高职单招职业适应性测试模拟试卷 (第九大类)
小学教育毕业论文设计:小学数学应用题教学模式的分析研究|小学教育毕业论文设计,小学教育专业毕业论文设计,小学教育,毕业论文,设计,小学,数学,应用题,教学模式,分析研究
小学教育毕业论文设计:小学数学应用题教学模式的分析研究
小学教育专业毕业论文:游戏化教学在小学数学教学中的应用策略探讨|小学教育专业毕业论文,小学教育专业毕业论文范文,小学教育专业毕业论文设计,小学教育,专业,毕业论文,游戏,教学,小学,数学教学,中的,应用,策略,探讨
小学教育专业毕业论文:游戏化教学在小学数学教学中的应用策略探讨
2023年高考河池、来宾、百色、南宁市联合调研考试英语及答案解析|高考英语真题,高考英语试题,高考英语试卷,2023,年高,河池,来宾,百色,南宁市,联合,调研,考试,英语,答案,解析
2023年高考河池、来宾、百色、南宁市联合调研考试英语及答案解析
2023年高考北海、钦州、防城港市联合调研考试语文试卷及试题答案|高考语文试题,高考语文试题答案,2023,年高,北海,钦州,防城,港市,联合,调研,考试,语文,试卷,试题,答案
2023年高考北海、钦州、防城港市联合调研考试语文试卷及试题答案
【数学】南京市第二十九中2022-2023学年高二上学期期初学情调研数学试卷|南京市第二十九中学,高二数学试卷,数学,南京市,第二十,九中,2022,2023,学年,高二,上学,期期,初学,情调,试卷
【数学】南京市第二十九中2022-2023学年高二上学期期初学情调研数学试卷
2024届新高三开学联考生物学试题|生物学试题,高三联考生物试卷与答案,2024届,新高,三开,学联,考生,物学,试题,河源市高三生物联考试卷
2024届新高三开学联考生物学试题

历史上的今天:02月23日

热门专题

国家开放大学|国家开放大学报名,国家开放大学报考,国家开放大学,什么是国家开放大学,国家开放大学学历,国家开放大学学费,国家开放大学报名条件,国家开放大学报名时间,国家开放大学学历,国家开放大学专业
国家开放大学
大理科技管理学校|大理科技管理中等职业技术学校,大理市科技管理中等职业技术学校
大理科技管理学校
综合高中|云南综合高中,昆明综合高中,综合高中能考本一吗,综合高中和普通高中的区别,综合高中是什么意思,综合高中能参加全国统一高考吗,综合高中可以考哪些大学,综合高中的学籍是什么
综合高中
昆明综合高中|昆明综合高中
昆明综合高中
安徽中源管业|安徽中源管业,安徽中源管业mpp电力管,安徽中源管业cpvc电力管,安徽中源管业pe穿线管,安徽中源管业电力管,安徽中源管业排水管,安徽中源管业通信管,安徽中源管业管材
安徽中源管业
易捷尔单招|易捷尔单招,易捷尔单招培训,易捷尔单招报名,易捷尔单招考试,易捷尔单招培训学校,易捷尔单招分数
易捷尔单招
云南高职单招|云南单招,云南单招网,云南高职单招网,云南高职单招,云南单招学校,云南单招培训
云南高职单招
外贸网站建设|外贸网站建设,英文网站制作,英文网站设计,美国主机空间,外贸建站平台,多语言网站制作
外贸网站建设

微信小程序

微信扫一扫体验

立即
投稿

微信公众账号

微信扫一扫加关注

发表
评论
返回
顶部