云南省成人高考大纲改版如何备考!附历年真题

云南省成人高考大纲改版如何备考!附历年真题
师范生
师范生
366
阅读
0
评论
2021年08月22日19:09:47 0 366

距离成人高考报名时间还有20-30天左右,剩余备考复习时间并不多了,考生们都抓紧时间复习了?考试考什么内容呢?根据改版的大纲复习即可。

虽然考纲改版

但考试内容整体调整不大

同学们无需担心考试难度

现阶段充分备考才是重中之重

愿所有考生都能够

尽早备考,尽早上岸,尽快拿证

定制计划

根据开考的科目去做好准备,科学地安排学习计划

高起专:语文、数学、英语、思修道德修养与法律基础

高起本:语文、数学、英语、理综/文综、

专升本:政治、英语、专业基础、思修道德修养与法律基础

按照自身的一个备考时间,细分到每月,每周,每日,可以做一个任务完成进度表,规定学习时间,养成良好的学习习惯。

注:计划赶不上变化,要根据实际情况灵活调整,切合实际不要过于理想化。

掌握学习方法

1、先总阅一遍各科的目录列表,首攻常识性、知识性的内容,基础题的分一定要拿下,不要在比较偏的、难的题上面耗时太多。

2、各科搭配学习,不要学习完一科再去看另一科,穿插学习。

3、背诵量大的科目采取长线复习法,每天背一点,不断巩固加深记忆。

4、利用好碎片时间,可以观看视频或者海量刷题。

5、考前整理一下思维导图,记不清楚的地方重点记忆。

6、考前一定要集中刷题,历年真题或者模拟练习题。

正确定位

不同基础的同学,学习侧重点也不同

偏差:回归课本,打好基础,熟记并理解知识点,多做练习题和真题,整理错题。除了一些重难点,争取其他部分都能做会。

中等:弱科补习,重点放在还没有牢固掌握好但又是考试重点的内容上,反复做题练习,难题可以记下思路或者公式等。

优等:自主选择,根据自身情况合理安排即可。

历年真题

备考进度如何?知识考点理解了吗?学过的内容还记不记得呢?

其实很多同学在备考过程中,对知识点都能够顺利理解了。

最难的是“学完就忘”,因为学得知识点太多了,缺乏归纳总结,没办法在脑海里形成清晰的框架,所以就比较困难。

为了解决这个难题,小编给大家整理一些历年成考真题,靠做题巩固知识点,冲刺高分!


2019 年成人高等学校招生全国统一考试 英   语

答案必须答在答题卡上的指定位置,答在试卷上无效。

一、语音知识: 共 5 小题; 每题 1.5 分,共 7.5 分。

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的 读音不同。找出这个词

1.A. coat B. roadC. broad D. goal

2.A.official B.declareC.activeD.picture

3.A. purseB. pureC. curious D. cure

4.A. hide B. like C. time D. give

5.A.question B.stationC.direction D.pollution

二、词汇与语法知识: 共 15 小题; 每题 1.5 分,共 22.5 分。从每小 题的四个选择项中,选出最佳的一项。

6.He's a great player and I have a lot of respect_______him.

A.of           B.in        C.on        D.for

7.Don't forget to your_____ school bag with you when you come here next time.

A.bring        B.deliver   C.fetch     D.take

8.He was late for work this morning because he_____find his key.

A.mustn't      B.wouldn't  C.couldn't  D.shouldn't

9.I asked him to go to the art exhibition, but he said he

had_____ seen it.

A.still        B.already C.also  D.often

 10.—Where's your mother,Helen?

—She_____the flowers in the garden.

A.waters     B.is watering C.watered

D.has watered

11.The children and their parents had great fun_____games in

the park.

A.playing      B.play      C.played    D.to play

12.There is only one student_____will surely pass the difficult

test.

A.whose        B.which     C.whom      D.who

13.一 Do you like talking with your friends on the phone or

through the Internet?

一_____.I enjoy writing letters.

A.None         B.Either    C.Neither

14.She asked me_____I would like to go

D.Both

with her or not.

A.how          B.when      C.whether   D.where

15.Before you leave the classroom,_____all the lights.

A.turn up      B.turn over  C.turn to  D.turn off

16.If Mom looks out from the kitchen window, she_____us playing in the yard.

A.is seeing   B.will see  C.was seeing  D.has seen 17.一 Can you stay here for a few more days?       一_____,but I have to be home tomorrow.

A.No,thank you              B.I'm afraid not

C.I'd love to                D.No problem

18.With a lot of work  _____,Jerry  had  not me to go to the

cinema with his daughter.

A.doing      B.having done    C.done    D.to do

19.We're making good progress,_____we've still got along way

to go

A.but         B.or        C.so          D.thus

20.I hope you will have a_____week with us in China.

A.pleasure    B.pleasing  C.pleased     D.pleasant

三、完形填空: 共 15 小题; 每题 2 分,共 30 分。通读下面的短文, 掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处 的最  佳选项。

Mrs.McTavish looked out.“It's a lovely day.Would you like to go for a walk in the park?”Her  children____21____with  excitement.

“Before we go,you need to follow some rules.Everyone must ____22____hands and stay close to me.You can't___23___anywhere by yourself.Can you all do that?”

All four____24____they would.   As they walked down the

street, Fiona said, “I want a nice lolly(冰棍) , Mummy.Can

we have some?”

“You can if you follow the rules, ”answered Mrs.McTavish.

The park is just around the corner.The children ran off to_____25___.After a while, when Mrs.McTavish looked up she couldn't see Jock.“Fiona, where's Jock?'

“I don't know,Mummy.He's not here____26____, ”said   Fiona.The others hadn't____27____Jock either.Mrs.McTavish had to gather her children together and walk  around the        park____28____for him.She found him sitting near the ice lolly man.“Jock!What are you doing here?I couldn't____29____you.

“Mummy, I want a nice lolly, ”Jock whispered.

“You can't have one now___30_____you didn't follow the rules. ”Mrs.McTavish

____31____one for   each of the other children and they

licked(舔)them all the way home.Jock cried.When they__32__home  she talked to Jock.“Mummy has four children.I must have rules  so I can____33____an eye on you  and know you're___34____. ”

Jock said he was____35____and he would follow the rules from

then on.         21.A.quarreled   22.A.wash        23.A.meet        24.A.admitted    25.A.play        26.A.once more   27.A.caught      28.A.looking     29.A.understand  30.A.unless      31.A.bought      32.A.found       33.A.rest        34.A.comfortable 35.A.sorry

B.doubted B.shake   B.lie

B.promised B.eat

B.anymore B.known   B.sending B.find    B.once    B.made    B.left    B.open    B.healthy B.angry

C.listened C.hold

C.drive

C.pretended C.practice  C.as usual  C.seen

C.running

C.believe

C.though

C.sold

C.got

C.put

C.safe

C.worried

D.cheered

D.raise

D.go

D.explained

D.sing

D.at last    D.recognized D.waiting    D.accept

D.because

D.borrowed

D.passed

D.keep

D.honest

D.happy

四、阅读理解: 共 15 小题; 每题 3 分,共 45 分。阅读下列短文,然 后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项。

A

Some farmers in California are having a hard time picking their crops.There are not enough workers to help them with the harvest.

One farmer used to grow peaches(桃子),but will soon grow almonds(杏仁) instead.Peaches require more labor to harvest. They are easy to be damaged and need careful hand picking.He is now removing his peach tree s.Then he will plant almond trees in their places.  Almonds are harvested differently.It does not take as many workers to pick them because a machine shakes the almond trees.The nuts fall on the ground and then are   gathered up.The farmer does not have to hire many workers.

Some farmers think there are two reasons why they can't find enough farm workers.One reason is that there area lot of    well-paid construction jobs in the area.Many people are taking these jobs instead of picking fruit.The other reason is that it has become more difficult for workers to come from Mexico into California.Fewer workers are allowed to get into the   country to work on the fruit farms.To settle the problem,  farmers hope the government might allow these workers to work as guests.That would help workers provide for their family and help farmers harvest their crops.When the harvest season is over they'll go back home.Farmers say that unless things    change, more fruits will come from other countries. This is

because labor is cheaper in those countries than in the United States.

36.What problem do some farmers have?

A.They have no workers to remove fruit trees.

B.There is little land for growing fruit.

C.Their crops were badly damaged last year.

D.It's difficult to harvest their crops.

37.Why does the peach farmer start to plant almonds? A.There is a greater demand for almonds.

B.Growing almonds takes much less land.

C.A machine can help get almonds off the trees.

D.Almonds will fall on the ground when ripe.

38.Why can't some farmers find enough workers to pick fruit? A.They grow too many peach trees.

B.People prefer well-paid construction jobs.

C.Few people want to work in California.

D.They don't want to hire workers from Mexico.         39.What will happen if the situation does not improve?

A.The government will hire workers to help with the harvest. B.More people will move to California from Mexico.

C.Other countries will provide cheaper labor for US farmers. D.More fruits will be bought from other countries.

B

Scientists have long tried to be able to know more about floods.So far, the best that scientists can do is to recognize the conditions for flooding.

Although deep snow alone seldom causes floods, when it  occurs together with heavy rain and sudden warmer weather, it can lead to serious flooding.If there is a fast snow melt(融 化) on top of frozen or very wet ground, flooding is likely to occur.Me ling snow also causes high water levels in rivers. Whenever rivers are already at their highest possible levels, heavy rains will result in the rivers' flooding the nearby land.

Rivers covered in ice can also lead to flooding.When ice begins to melt, it breaks into large pieces. These pieces of ice move and float down the river.They can block the river, causing the water to rise and flood the land up the river.If the iced am(坝) breaks suddenly, the large quantity of water held behind it can flood the areas down the river too.

Broken ice dams are not the only problem that can cause flooding.When a large human-made dam breaks or fails to hold the water collected behind it, it will also cause serious  damage.

Although scientists can not always know when floods will occur, they do know a great deal about when floods are likely, or probably, going to occur.

40.What have scientists achieved in dealing with floods? A.They have prevented many rivers from flooding.

B.They have reduced the damage caused by floods.

C.They have learned much about conditions for flooding. D.They have found most of the ice damson the river.     41.When will deep snow lead to floods?.

A.The snow suddenly gets frozen.

B.The top of the ground becomes wet.

C.I trains hard with a big rise in temperature.

D.The snow melt s gradually into a river.

42.What happens when ice dams break?

A.They may quickly block the river.

B.The ice covering the river may melt fast.

C.A larger iced am may soon be formed.

D.The areas down the river maybe flooded.

C

It was Sharing Day!The teacher had asked the students to bring something interesting to class.

Jimmy found the little box he and Dad had made.Inside was apiece of rock, as and dollar and a shark(鲨鱼) tooth.Nobody could have anything as interesting as these!

In class, Jimmy waited anxiously, hoping to be called on first by the teacher.But Kara was first.She held up as and  dollar.Jimmy's eyes grew big.

“I found this on the beach, ”Kara said.“It's         interesting.The little holes that make the sand dollar look like a flower are breathing holes.See all the needles?They help the sand dollar move and dig into the sand. ”

Jimmy was a little uneasy.Oh, well, he still had his rock

and shark tooth.

Then Mark stood up.“This is my favorite rock, called  pumice(浮石) . ”Then Mark dropped the rock into a glass of water. “Look!Pumice is the only rock that floats!”

Jimmy put up his hand and waved, but the teacher called on Justin instead.“I found this shark tooth in Hawaii last Christmas, ”Justin said.

The class was excited, but Jimmy lowered his head.“Sharks have rows of teeth.Every time a shark loses a tooth, another one takes its place. ”Justin passed the tooth around.Jimmy heard the teacher call him.He stood on one foot and then the other.

“Well, ah, see...my treasure box is interesting!It was just

apiece of wood until Dad and I cut it into pieces and finally made a box out of it.It smells good, reminding us of camping.

“What's inside?”asked Lisa.

Jimmy opened his box.“As and dollar, apiece of pumice and a shark tooth. ”

His classmates' mouths dropped open.The teacher looked at   the objects in the box and smiled.“Now that's interesting!” he said.

43.On the Sharing Day, Jimmy___

A.bought a treasure box to hold his interesting things B.enjoyed the things others brought to the class

C.waited patiently to be called on by his teacher

D.wished to be the first to share his possessions       44.What does as and dollar look like according to Kara? A.A hole.   B.A needle.  C.A flower.   D.A tooth.

45.Who shared with the class a rock that floats?

A.Lisa.     B.Kara.      C.Justin.     D.Mark.

46.How did Jimmy's classmates feel when they saw the things in his box?

A.Disappointed.   B.Surprised.   C.Anxious.  D.Uneasy

D

Nineteen-year-old Melissa Goza couldn't figure out why she failed to get a bankcard time and time again.It only became clear when she was unsuccessful while looking for a new job in a Target store: Three different people are using her Social Security number(社会保障号) .

Target is one of the companies using credit(信用) reports when hiring new workers.At least one credit report didn't favor Goza in getting the job.Avery low credit rate(评价) was under Goza's Social Security number.Target, as required bylaw, told Goza why the company couldn't offer her the job.

Sacramento lawyer Jennifer Shaw, a specialist in workplace law, says credit reports are just one more way employers use to find dishonest job seekers.“I think we need to know that, right now, there's more information out there.And that means, there's more information that can be used against us, ”said Shaw.

Goza's dark cloud may, however, have a silver         lining.Target told her she'd be considered again for the job if she could get a letter from the Social Security Department proving that she's the right owner of the Social Security   number.

Now that Goza knows she's suffered from other people's  wrongdoings,she will order copies of her credit reports to see what she can do to put things right.

47.What do we know about Goza?

A.She got the job from Target.

B.She has had three bad friends.

C.She doesn't have a bankcard yet.

D.She was not honest with Target.

48.What did Target first do when refusing to offer Goza the job? A.They asked her for credit reports.

B.They told her why she couldn't get the job.

C.They found out her wrongdoings.

D.They reported it to the Social Security Department.       49.What does“a silver lining”in Paragraph 4 probably mean? A hopeful future.

B.A bank report.

C.An official letter.

D.A Social Security number.

50.What does Goza have to do next?

A.Clear up her wrong credit reports.

B.Get a new Social Security number.

C.Find a job in another company.

D.Apply for a new bankcard.

五、补全对话: 共 5 句; 每句满分为 3 分,共 15 分。根据中文提示, 把对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打 句号的地方,用陈述句; 打问号的地方,用疑问句。

提示: 李明打电话给 David, 邀请他下星期日去博物馆看展览。 (L=Li Ming;  D=David)

L: Hello.This is Li Ming speaking.May Is peak to David?

D:    51 What's up, Li Ming?

L: What are you going to do next Sunday?

D: Nothing much.Do you have any ideas?

L:    52 ?There's a Russian oil painting exhibition there. D: Good idea!       53       ?

L: Bus202 will take you there.

D: Good.     54    then?

L: Let's meet just at the gate of the museum.

D:           55      ?

L: Half past nine.

D: All right.See you then.

六、书面表达: 满分 30 分。

假设你是李华, 写邮件邀请你的留学生朋友 Tim 到你家一起过中秋。 邮件的主要内容包括:

1.中秋节是中国的重要节日;

2.家庭团圆、品尝月饼是节日传统;

3.父母都很欢迎他,妈妈会准备美味佳肴。

注意: 1.词数应为 100 左右

2.生词: 中秋节 the Mid-autumn Festival;  传统 tradition

Dear Tim,

Looking forward to your coming.

Yours,

LiHua

2019 年成人高等学校招生全国统一考试

英语试题答案与解析

1.【答案】 C

【解析】 A 项读音为əʊ,B 项读音为əʊ,C 项读音为ɔː,D 项读音为əʊ, 故 C 项与其他 3 项不同

2.【答案】 A

【解析】 A 项读音为ʃ,B 项读音为 k,C 项读音为 k,D 项读音为 k,

故 A 项与其他 3 项不同

3.【答案】 A

【解析】 A 项读音为ɜː,B 项读音为 jʊ ,C 项读音为 jʊ ,D 项读音为 jʊ, 故 A 项与其他 3 项不同

4.【答案】 D

【解析】 A 项读音为 aɪ,B 项读音为 aɪ ,C 项读音为 aɪ,D 项读音为ɪ, 故 D 项与其他 3 项不同

5.【答案】 A

【解析】 A 项读音为 tʃən,B 项读音为ʃn,C 项读音为ʃn,D 项读音为ʃn, 故 A 项与其他 3 项不同

6.【答案】 D

【解析】 本题考查固定搭配。句意: 他是一名伟大的运动员, 我非 常尊敬他。have respect for sb.为固定搭配,意为“尊重某人,尊 敬某人” 。故本题选 D。

7.【答案】 D

【解析】 本题考查动词辨析。句意: 你下次来这里的时候, 别忘了 带上你的书包。bring 带来, 带…到某处;  deliver 传送, 交付;

fetch 去拿, 去取;  take 随身带, 携带。根据句意, 本题选 D。

8.【答案】 C

【解析】 本题考查情态动词辨析。句意: 他由于找不到钥匙, 今天 早上上班迟到了。mustn't 表示“禁止”: wouldn't 表示“不会”; couldn't 表示“不能”;  shouldn't 表示“不应该”。 根据句意, 本 题选 C。

9.【答案】 B

【解析】 本题考查副词辨析。句意: 我请他去看艺术展, 但是他说 他已经看过了。still 仍然, 依旧;  already 已经;  also 也, 此

外;  often 经常。根据句意, 本题选 B。

10.【答案】 B

【解析】 本题考查时态。句意: ——海伦,你妈妈在哪呢? ——她正 在花园里浇花呢。根据句意,此处表示现在正在进行的动作,因此应 用动词的现在进行时态。故本题选 B。

11.【答案】 A

【解析】 本题考查固定用法。句意: 孩子们和他们的父母在公园里做 游戏, 他们玩得很开心。have(great)fun doing sth.为固定用法,

意为“做某事有乐趣,做某事很开心”, 相当于 have a good te doing sth.。故本题选 A。

12.【答案】 D

【解析】 本题考查定语从句。句意: 只有一名学生肯定会通过这次难 度大的考试。空格处为定语从句的引导词, 在从句中作主语, 先行

词指人, 因此应用主格who。故本题选 D。

13.【答案】 C

【解析】 本题考查不定代词辨析。句意: ——你喜欢通过电话还是通 过网络和朋友联络?——都不喜欢。我喜欢写信。none 表示“三者或 三者以上都不”;  either 表示“两者中随便那一个都…-; neither 表示“两者中哪个都不… ”;  both 表示“两者都…….. ”。结合 语境, 此处表示“两者都不”, 故本题选 C。

14.【答案】 C

【解析】本题考查固定用法。句意: 她问我是否愿意和她一起走。how 怎样,如何; when 何时; whether 是否; where 哪里。whether...or not为固定用法, 意为“是否, 会不会”, 符合句意, 故本题选 C。

15.【答案】 D

【解析】 本题考查动词短语辨析。句意: 你离开教室的时候, 请把 所有的灯都关了。tum up 偶然出现, 到来;  turnover 翻身, 翻转; turn to 转向, 求助于;  tum off 关上, 关掉。根据句意, 本题 选 D。

16.【答案】 B

【解析】本题考查动词时态。句意: 如果妈妈透过厨房的窗户向外看, 会看到我们在院子里玩耍。在 f 引导的主从复合句中,主语常用一般 将来时态,条件状语从句用一般现在时态。故本题选 B。           17.【答案】 C

【解析】 本题考查日常交际用语。句意家。no, thank you 不了,谢 谢; I' m afraid not 我恐怕不行; I' d love to 我也想;  no problem 没问题。根据句意,本题选 C

18.【答案】 D

【解析】 本题考查非谓语动词。句意:因为有许多工作要做,杰瑞没有 时间陪女儿去看电影。with+宾语+ doing 表示“主动,动作正在进行”; with+宾语+ having done 表示“动作在谓语所表示的动作之前发生  with+宾语+done 表示“被动,动作已完成”; with+宾语+to do 表示 “将来,动作还没有进行” 。根据句意,本题选 D。

19.【答案】 A

【解析】 本题考查连词辨析。句意:我们正在取得良好的进展,但是我 们仍有很长的路要走。but 但是; or 否则; s0 因此; thus 因此,是副 词。根据句意,本题选 A

20.【答案】 D

【解析】 本题考查形容词辨析。句意:希望你能与我们在中国度过愉 快的一周。 pleasure 高兴,是名词; pleasing 令人高兴的,一般作表

语;  pleased 高兴的,满意的,作表语;  pleasant 令人愉快的。根据

句意和用法,本题选 D。

21.【答案】 D

【解析】 词义辨析题。孩子们听到要去公园散步,兴奋地欢呼。

quarrel 争吵,吵嘴;  doubt 怀疑,质疑;  listen 听;  cheer 欢呼,

喝彩。故本题选 D

22.【答案】 C

【解析】短语辨析题。每个人都必须手拉手,待在我身边。washhands

洗手;  shake hands 握手;  hold hand 手拉手;  raise hands 举手。

故本题选 C。

23.【答案】 D

【解析】词义辨析题。你们不能独自去任何地方。meet 会面; lie 躺; dive 开车; o 去。故本题选 D

24.【答案】 B

【解析】词义辨析题。四个孩子保证说他们会做到妈妈所说的。admit 承认;  promise 保证;  pretend 假簑 explain 解释。故本题选 B   25.【答案】 A

【解析】 词义辨析题。公园就在拐角处,孩子们迫不及待跑过去玩。 play 玩; eat 吃;  practice 练习; sing 唱歌。故本题选 A。      26.【答案】 B

【解析】 固定搭配题。菲奧纳说:“我不知道,妈妈。他已经不在这里 了。 ”not...any more 为固定搭配,意为“不再”,符合句意,故本 题选 B。 once more 再一次;  as usual 像往常一样;  at last 最后, 终于。

27.【答应】 C

【解析】 词义辨析题。菲奧纳不知道乔克在哪里,其他人也没有看到 乔克。catch 抓住,接住;know 知道,了解;see 看到,看见; recognize 认识,认出。故本题选 C

28.【答应】 A

【解析】 词义辨析题。麦克塔维什夫人不得不召集所有的孩子,在公 园里四处寻找乔克。 look for 寻我; send for 请来,派人去叫; run for 竟选,赶紧去请;  wait for 等待。故本题选 A

29.【答应】 B

【解析】 词义辨析题。上文提到乔克的家人在公园里四处找他,由此 可知,此处麦克塔维什夫人想表达的是她找不到乔克。 understand  理解,明白; ind 找到,发现;  believe 认为,相信;  accept 接受,同 意。故本题选 B。

30.【答案】 D

【解析】 逻辑推理题。乔克对妈妈说他想吃冰棍,但是妈妈说乔克现 在不能得到一根冰棍,因为他没有遵守妈妈制定的规则。空格前表示 的是结果,空格后说明了原因,因此空格处应填入一个表示原因的逻  辑连接词。 unless 除非,表示条件。故本题选 D

31.【答案】 A

【解析】 词义辨析题。麦克塔维什夫人给其他每个孩子都买了一根冰 棍,他们边吃边回家。buy 买; make 制作; sell 卖;  borrow 借。故 本题选 A

32.【答案】 C

【解析】 词义辨材题。当他们到家后,麦克塔维什夫人和乔克进行了 谈话。find 发现,leave 离开; get 到达; pass 经过。故本题选 C。 33.【答案】 D

【解析】 固定搭配题。麦克塔维什夫人说她有四个孩子,她必须制定 一些规则,这样才能密切关注到每个孩子。 keep an eye on 为固定 搭配,意为“照看,留意,密切注视”,符合句意,故本题选 D. rest 休 息; pen 打开; put 放置

34.【答案】 C

【解析】 词义辨析题。麦克塔维什夫人说,她必须制定一些规则,这样 才能密切关注到每一个孩子,确保他们是安全的。 comfortable 舒服 的;  healthy 健康的; safe 安全的;  honest 诚实的。故本题选 C  35.【答案】 A

【解析】 词义辨析题。乔克说他很抱歉,并表示以后会遵守妈妈制定 的规则。sorry 抱歉,惭愧; angry 生气的;  worried 担心的;  happy 快乐的。故本题选 A。

36.【答案】 D

【解析】 事实细节题。根据第一段可知,加利福尼亚州的一些农民在 采收作物时遇到了困难,因为他们找不到足够的人手。故本题选 D。 37.【答案】 C

【解析】 事实细节题。根据第二段最后四句可知,杏仁的采摘方式不 太一样,它不需要许多人手来采摘,只需要一台机器摇动杏树 杏仁 就会掉落在地上,然后就可以将其收集起来,因此农民不需要雇用太 多的工由此可知,这就是农民开始种植杏树的原因,故本题选 C。  38.【答案】 B

【解析】 事实细节题。根据第三段前三句可知,一些农场主认为他们 找不到足够的农场工人有两个原因,一个是当地有许多高薪的建筑工 作,很多人愿意从事这类工作而不愿意采摘水果。故本题选 B。    39.【答案】 D

【解析】 事实细节题。根据第三段最后两句可知,农场主们表示,如 果不改变现状的话,将需要从其他国家进口更多的水果,因为那些国 家的劳动力比美国的便宜。故本题选 D。

40.【答案】 C

【解析】 事实细节题。根据第一段可知,长期以来,科学家一直在试 图更多地了解洪水。目前为止,他们取得的最大进展就是了解了洪水 暴发的条件。故太本斯牛题选 C

41.【答案】 C

【解析】 事实细节题。根据第二段第一句可知,虽然厚厚的积雪很少 引发洪水,但当遇到大雨,再加上天气突然转暖,就会引发严重的洪 水。故本题选 C。

42.【答案】 D

【解析】事实细节题。根据第三段最后一句可知,一旦冰坝突然决口, 大坝后所储存的大量的水就会淹没河流下游的区域。故本题选 D。   43.【答案】 D

【解析】事实细节题。根据第三段可知,课堂上,吉米焦急地等待着, 希望老师能第一个叫他来分享自己的东西。 故本题选 D。          44.【答案】 C

【解析】 事实细节题。根据第四段可知,卡拉提到她在沙滩上找到了 一个海胆,海胆上的小洞洞让海胆看来像一朵花,这些洞洞是海胆的 呼吸口,海胆上的针状物帮助海胆移动,并钻进沙子。故本题选 C。 45.【答案】 D

【解析】 事实细节题。根据第六段可知,马克站了起来,分享了他最 喜爱的石头——浮石。故本题选 D

46.【答案】 B

【解析】 推理判断题。根据最后两段可知,当马克打开了他的盒子的 时候,同学们不由得张开了嘴巴。由此可知, 同学们张开嘴巴这一

举动表示他们很惊讶。disappointed 失望的;  surprised 惊讶的;

anxious 焦虑的; uneasy 不安的。故本题选 B。

47.【答案】 C

【解析】 推理判断题。根据第一段第一句可知,梅丽莎 ·戈札已经十 九岁了,她不明白为什么她每次申请银行卡都以失败告终。由此可知, 戈扎还没有银行卡。故本题选 C。

48.【答案】 B

【解析】 事实细节题。根据第二段最后一句可知,塔吉特公司拒绝给 戈扎提供工作后,按照法律的规定,告诉了戈扎原因。故本题选 B。 49.【答案】 A

【解析】 词义猜测题。根据第四段可知,塔吉特公司告诉戈扎如果社 会保障部门愿意给她开一封信,证明她是社会保障号码的合法所有者 的话,就会重新考虑她的求职申请。由此可知,此处表示情况的反转, 因此 a silver lining 和前面的 dark cloud 意思相反, dark cloud 表示“乌云”, 而 a silver lining 应该表示“乌云周围的白光” 50.【答案】 A

【解析】 推理判断题。根据最后一段可知,戈扎知道她现在是在为他 人的错误行为买单,于是她决定申请自己的信用报告的副本,看看自 己能做些什么,以便将问题解决。由此可知,戈扎接下来决定解决自 己的信用报告有误这个问题。故本题选 A。

51.【答案】 This is David

52.【答案】 How about going to the museum

53.【答案】 How can I get there

54.【答案】 Where shall we meet

55.【答案】 What time

56.【答案】

Dear Tim,

The Mid-autumn Festival is coming soon, and I am writing to invite you to spend the festival with my family.It is one of the most important traditional festivals in China.On this special day, people usually try their best to re tum home to gather with their family.Having are union dinner, eating moon cakes, appreciating the full moon together and enjoying some classic Chinese poems are all the traditions of this        festival.My mum will set the table with all kinds of delicacy and my parents both want you to join us that day.We would feel much happier if you can come.

Looking forward to your coming.

Yours,

Li Hua

点赞(0) 打赏
weinxin
微信客服
问题+文章链接地址,发送到jiaoyu0551,咨询处理。
什么是云南三校生,云南三校生升学途径,什么,云南,三校生,应届毕业生,必看 学历教育

什么是云南三校生?应届毕业生必看!

什么是云南三校生?应届毕业生必看!相信很多同学都听过“云南三校生”,却不知道“云南三校生”究竟是什么?今天小新就来带大家了解一下。什么是云南三校生云南三校生是指正在接受中等教育的学...
单招和统招的区别,单招,统招,区别,以及,优势 学历教育

单招和统招的区别以及优势

一、单招与高考有什么区别?相对于高考,单招考试更简单,进同一所大学的分更低,上同一所大学更容易。单招比高考早两到三个月考试,同学们的假期时间也就会相应的延长两到三个月。除此之外,无...
凤庆县成人高考考生守则,凤庆县,成人高考,考生,守则 学历教育

凤庆县成人高考考生守则

凤庆县成人高考考生守则  凤庆县成人高考考生守则一、应认真阅读《中华人民共和国刑法》(修正案九)和《国家教育考试违规处理办法》的内容,并签订《2020年云南省成人高校招生考生承诺书...
云南成人高考专业,云南成人高考电子商务都考哪几门 学历教育

云南成人高考电子商务专业都考哪几门?

云南成人高考电子商务都考哪几门?即使没有疫情的影响,电子商务专业的趋势一样势不可挡,现在与未来皆是电商时代。所以在需求量的推动下,许多人都往这个方向靠拢,选择它提示学历的人比比皆是...

评论列表 共有 0 条评论

暂无评论